Nanne The Best – The Music of Tina Turner på Kalmarsalen
Publicerat den 13 oktober, 2024

Nanne Grönvalls ”Nanne The Best – The Music Of Tina Turner” en hyllningshow till Tina Turner hade ett av sina turnéstopp på Kalmarsalen.

Det är en gråtråkig söndag i oktober när jag går in på Kalmarsalen för att få uppleva Nanne Grönwalls hyllningskonsert till Tina Turner. Jag tänker både en och fler gånger att jag känner ju till Tina Turners musik, men verkligen inte alla hennes låtar, så det här ska bli spännande och intressant.

Det är inte fullsatt men ändå en hyfsat stor publik och ganska exakt 18:00 drar showen igång, och jäklar vilken show vi får. Förutom Nanne är det 8 personer till på scenen. Nannes röst och energi känns helt rätt för en hyllning till Tina Turner. Förutom musik får vi även bra och intressanta berättelser både om Nanne själv och om Tina Turner. Nannes röst känns som sagt helt rätt för Tinas låtar, men helheten lyfter det hela ännu mer, fantastisk show, både musik, koreografi och ljuset är så bra. Samspelet mellan artisterna är otroligt och det märks att dom har roligt på scenen. Även kontakten och att få igång publiken, trotts att en är sittande publik funkar väldigt bra.

Vi får drygt 1,5 timmar show där vi får väldigt många låtar i olika tempon bland annat: ”What´s Love Got To Do With It?”, ”The Best”, ”Private Dancer” och många fler. Tillsammans med basisten Nalle Påhlsson framför Nanne låten ”It Takes Two”. När det är dags för ”We Don´t Need Another Hero” har Nanne för en stund lämnat scenen och framförs istället av dom fantastiska dansarna och körsångerskorna Maja och Therese. Bland låtarna jag själv inte kände till sen tidigare, så fick jag tack vare Nanne upptäcka fantastiska låten ”You Better Be Good To Me”.

Som sista låt får vi ”Simply The Best” och som extranummer får vi ”Proud Mary”.

En helt fantastisk bra och energifylld show  som jag gärna ser fler gånger, 1,5 timmar försvann alldeles för fort. Gillar ni Tina Turners musik och har möjlighet, så är det här verkligen en show att uppleva.

Artist: Nanne Grönvall

Datum: 13:e Oktober 2024

Plats: Kalmarsalen

Ort: Kalmar

Läs alla inlägg om Kalmarsalen | Nanne Grönvall

Våra senaste spelningar: