Zornheym på Palatset
Publicerat den 8 september, 2024

Bilder på Zornheym

På lördagen spelade Zornheym på Palatset i Linköping. Med sig hade de Havamal och Ondfødt

Först ut ikväll är Ondfødt, ett av kvällens tre band och den särskilda gästartisten. Ondfødt är ett black metal-band från det djupa österbottniska mörkret. Bandet befinner sig just nu på sin första Europaturné och imponerade stort med sin unika kombination av aggression och atmosfär. Deras framträdande var explosivt och fyllt av en rå, aggressiv energi. Med tunga, mörka riff och en mäktig ljudbild skapade de en intensiv stämning som både var grym och underhållande.

Havmal spelar symfonisk brutal metal fylld av rå energi. Tunga riff och ett kraftfullt growl med mörk stämma, kombinerat med symfoniska inslag, skapade en mäktig upplevelse. Havamal lyckades förmedla en känsla av forntida styrka, där den nordiska mytologins anda genomsyrade hela framträdandet. Under spelningen meddelades det att trummisen Andreas Herlogsson gjorde sitt allra sista framträdande med Havamal den kvällen.

Zornheym avslutade gårdagskvällen på Palatsets scen med en imponerande spelning och en visuellt slående show. Publiken bjöds på en spektakulär upplevelse med en gästartist i form av Lars Palmqvist, sångare från bland annat Scar Symmetry, som deltog på en av låtarna. Bandet förstärktes också av sin karaktäristiska scenfigur, vilket adderade ytterligare en dramatisk dimension till framträdandet. Zornheym levererade ett tungt och kraftfullt sound med sina Solar-gitarrer, och deras melodiska inslag skapade en mäktig och unik blandning av dramatik och brutalitet som höjde hela upplevelsen.

Artist: Zornheym

Support: Havamal & Ondfødt

Datum: 7 september, 2024

Plats: Palatset

Ort: Linköping

Foto & Text: Kim Westbrandt

Bilder på Havamal

Bilder på Ondfødt

Läs alla inlägg om Havamal | Linköping | Ondfødt | Palatset | Zornheym

Våra senaste spelningar: