Kerstin Ljungström på Gröna Lund
Publicerat den 18 augusti, 2024

Kerstin Ljungström står ikväll på Gröna Lunds lilla scen.

Kerstin Ljungström, ursprungligen från Bollnäs, har en imponerande karriär bakom sig som producent och låtskrivare trots sin ringa ålder. 2022 släppte hon debut singeln “Ex” och låten “VA?!” från förra året är det nog få som missat.

Jag är glad att äntligen få se Kerstin Ljungström live och jag misstänker att det är en sån spelning som kommer att gå till historien som en av de små, i början av karriären. I höst ska hon delta i den femtonde säsongen av “Så Mycket Bättre”.

Det är mer än halvfullt, men inte tvärfullt framför scenen när Kerstin Ljungström går på. Hon berättar en bit in att hon har stått på den här scenen tidigare men lite längre in i hörnet och spelat bakom andra. Men hon ser ut att trivas i rampljuset på scenen och hon gör det jäkligt bra.

Musiken är lugn men har ändå ibland tempo, det är finstämt men absolut inte tråkigt. Vi får hitten låten “Ex” som andra låt, en version av Pugh Rogefeldts “Små lätta moln” och en provsmak på ny låt vars arbetsnamn är “slut”, den får dubbla tummar upp av hela publiken. Som näst sista låt får vi “Du & jag” som är hennes än så länge överlägset mest spelade låt på Spotify.

Efter ca 45 minuter avslutas setet i den fina sommarkvällen med den senaste stora hitten “VA?!” och jag är glad att Kerstin Ljungström tagit steget ut i rampljuset med sin skira, personliga och starka röst.

Artist: Kerstin Ljungström

Datum: 17 augusti, 2024

Plats: Gröna Lund

Ort: Stockholm

Läs alla inlägg om Gröna Lund | Kerstin Ljungström

Våra senaste spelningar: